Povratak u školske klupe

Početkom školske godine, stotine roditelja dolazi na utrenu.com da pronađu i povežu se sa kvalifikovanim profesorima, unoseći svoje zahteve za desetine predmeta. Naš vodič za povratak u školu u 2019. integriše ove podatke u cilju da pomogne učenicima i roditeljima da unapred sagledaju i pronađu rešenje za školske izazove.

Otkrivamo najpopularnije i najtraženije predmete, područja u kojima će đacima i studentima verovatno trebati dodatna pomoć i gde će se verovatno suočiti sa najviše konkurencije ambicioznih vršnjaka.

Kada govorimo o učenicima nižih razreda, rodjitelji se najčešće obraćaju za dodatnu pomoć profesorima iz matematike. Na osnovu podataka iz zahteva od prošle godine, za privatne časove i usavršavanje, kada su u pitanju učenici viših razreda, statistika pokazuje da im je priprema za fakultet najvažnija misao.

Najviše pristiglih zahteva se odnosi na pravovremenu pripremu za upis na željeni fakultet (hemija, medicina, inženjerstvo i matematika.) Trendovi ukazuju da su ovi predmeti „najbrže rastući predmeti”. Trendovi potražnji za privatnim časovima stranih jezika (engleski, nemački, francuski, italijanski) otkrili su da se, više nego ikad, đaci studenti pripremaju za uspeh u globalnoj ekonomiji. Kada govorimo o muzici, najtraženije lekcije su iz klavira, zatim gitare i violine.

Pratite i dalje trendove kada je u pitanju podučavanje, za školsku 2019. godinu.