Zašto naziv Utrenu.com?

Utrenu naziv je potekao iz naše namere da korisnici U TRENU pronađu profesionalca koji im je potreban ili rešenje za svoj problem. Umesto da zovu majstore, dadilje, predavače... i traže onog koji je slobodan – profesionalci koji imaju slobodan termin će se javiti njima.


Kada sam se ulogovala ukucala sam svoju adresu, da li mogu da naručim uslugu i na drugoj adresi?

Naravno, kada kreirate zahtev, postoji chekbox, gde selektujete da li želite da se usluga izvrši adresi profesionalca (što je čest slučaj kada su u pitanju časovi jezika, klavira itd.) ili na nekoj trećoj adresi. Tako da naravno da možete gde Vama odgovara da naručite.


Da li mogu platiti profesionalcu karticom?

Oko načina naplate je potrebno da se dogovorite sa profesionalcem. Možete napisati i prilikom kreiranja zahteva da želite da platite karticom ili gotovinom (na kraju zahteva, u propratnoj poruci).

 

Kako da budem siguran u rad profesionalca?

Profesionalci navode svoje reference na profilu i Vi ih možete pogledati. Ali, svakako najbolji pokazatelj rada profesionalca su prethodni klijenti. Možete da pogledate kako ga prethodni klijent oceniti i kakve komentare imaju na njegov rad.

 

Kako da ocenim profesionalca?

Nakon izvršene usluge, imate opciju oceni profesionalca koju ćete naći na gornjem desnom meni bara na Vašem profilu. Ovde možete oceni profesionalca sa ocenom od 1 do 5 i takođe komentarom podeliti Vaše iskustvo rada sa njim.

 

Predložio bih da dodate jos jednu uslugu, kako to da uradim?

Predlozi za poboljšanje su uvek dobrodošli. U footer-u sajta, videćete opciju -Konkartirajte nas- ovde možete da nam napišete sve ideje koje imate.

 

Zašto je potrebno da kucam propratnu poruku?

Profesionalcima je od velikog značaja da imaju što više informacija o poslu koji treba da obave. Ukoliko ih dovoljno uputite, biće im znatko lakše i prilikom formiranja njihove ponude (i cene), i same pripreme za posao.

 

Zašto je bitan moj nalog kao kupca usluga sajta?

Kao što je Vama bitno da znate da sarađujete sa profesionalcima koji su odgovorni i dobro obavljaju svoj posao, i njima je od značaja kada vide da je klijent pouzdan.

 

Da li mogu negde da razmenjujem iskustva sa ostalim profesionalcima koji su registrovani na sajtu?

Za sada, nažalot ne, ali uzećemo u obzir Vaše pitanje i raditi na tome da Vam to omogućimo.

 

Da li neko ima koristan savet kako da dobijem što više poslova?

Rad i trud se uvek isplate. Budite uporni, konkurišite za poslove koje možete da obavite. Dobra saradnja sa klijentima je najbolja preporuka da dobijenje novih poslova. Formirajte cene koje su realne, konkurentne i nemojte ih menjati odlaskom kod klijenta.

 

Šta da radim ako mi profesionalac promeni cenu? Da li je to u redu?

Ukoliko se opis posla nije promenio, to NIKAKO nije u redu. Možete ga prijaviti sa nesavesno poslovanje – ovu opciju imate u delu ocene profesionalca. Ukoliko se opis posla značajno promenio, pre početka rada se dogovorite sa profesionalcem oko cene, i ako Vam ne odgovara - svakako ne morate da prihvatite.

 

Da li mogu da budem registrovan kao profesionalac i kao korisnik na sajtu?

Možete, ali je potrebno da napravite dva naloga.

 

Kako dobiti popust?

Ukoliko želite usluge na duži vremenski period ili smatrate da obim posla koji Vi zadajete profesionalcu, zaslužuje povoljnije cene, naglasite u propratnoj poruci i oni će uzeti u obzir.

 

Da li mogu da tražim dodatne informacije pre nego što prihvatim ponudu?

Da, sve što Vas zanima napišite prilikom formiranja zahteva, u propratnoj poruci.

 

Kako mogu da ostanem u kontaktu sa profesionalcem kada prihvatim ponudu?

Kada dobijete ponudu, imate mogućnost da razmenjujete poruke preko našeg sajta sa profesionalcem. A takođe imate i sve njegove kontakt informacije.

 

Šta uraditi ukoliko profesionalac nije uradio svoj posao na najbolji način ili se ponašao neprofesionalno?

Ukoliko niste zadovoljni kvalitetom njegovog rada, ocenite ga i ostavite komentar o tome. Takođe, ukoliko je njegovo ponašanje bilo krajnje neprofesionalno, možete ga prijaviti za nesavesno ponašanje u delu – Oceni profesionalca.

 

Koliko detaljno informacija je potrebno da napišem u zahtevu?

Svaku informaciju za koju smatrate da profesionalac treba da zna, napišite.

 

Tražila bih uslugu za logo dizajn, ali me zanima koliko puta mogu da vratim ukoliko mi se dizajn ne sviđa i da li ostajem preko sajta u kontaktu sa dizajnerom?

U kontaktu ostajete preko poruka koje možete da razmenjujete na našem sajtu, a takođe imate i sve kontakt informacije profesionalca čiju ste ponudu prihvatili. Pre prihvatanja ponude, dogovorite se sa profesionalcem koliko puta možete vratiti dizajn.

 

Da li negde postoji opcija za hitne intervencije (za vodoinstalatera ili električara)?

Samo je potrebno da naglasite u poruci da je zahtev hitan. 

Da li mogu da otkažem zahtev?

Možete, ukoliko ponuda nije prihvaćena samo kliknite na - Otkaži zahtev. Ukoliko jeste, kliknite na - Kontaktiraj nas- i javite nam da želite da otkažete zahtev.

Da li mogu da tražim samo savet tj stručno mišljenje, a ne uslugu?

Možete da pitate u propratnoj poruci, ali kao poseban deo gde biste samo stručno mišljenje dobili još uvek ne postoji na našem sajtu.